Σελίδα
 
1 2 3 4 5
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

13.07.2015

Πρόταση της Διάβασης Πεζών για κατάθεση υποψηφιότητας: Σέρρες υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου, της πολυμορφίας και των κοινών πολιτιστικών πτυχών στην Ευρώπη συμβάλλοντας στην προσέγγιση των ευρωπαϊκών λαών. Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη από το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο του 1985.
 
Κάθε έτος δύο πόλεις από διαφορετικό κράτος μέλος της Ε.Ε. δικαιούνται να φέρουν τον τίτλο..

22.06.2015

Κοινωνικό φροντιστήριο – η αλληλεγγύη στη πράξη. Ανοικτό κάλεσμα στη Δημοτική Αρχή

Στη περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης που διανύουμε ως χώρα, η τοπική αυτοδιοίκηση – ως θεσμικός εκφραστής πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού – οφείλει να δρομολογεί και να ενισχύει δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών. Παράλληλα, η κινητοποίηση των πολιτών μέσα από τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης λειτουργεί ως επιπλέον δίχτυ προστασίας της κοινωνικής συνοχής.

18.06.2015

Η Διάβαση Πεζών στο Δημοτικό Συμβούλιο: Το νέο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος της μιάμισης ημέρας και μια δημοτική παιδική χαρά που άλλαξε θέση χωρίς να το γνωρίζει ο Δήμος

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβουλίο τη Τετάρτη 17 Ιουνίου η Δημοτική Κίνηση Διάβαση Πεζών κατέθεσε δύο εκτός ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή ενώ απαντήθηκε ερώτηση που είχαμε θέσει σε προηγούμενο Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα,

15.06.2015

Σχετικά με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

Η δημοτική κίνηση Διάβαση Πεζών χαιρετίζει την υιοθέτηση από τη κεντρική εξουσία ενός νέου μοντέλου ορθολογικής και οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων όπως αυτό παρουσιάζεται στο Εθνικό Σχεδίο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Στόχος της νέας προτεινόμενης πολιτικής είναι η δραστική μείωση της παραγωγής απορριμμάτων έως το 2020 έναντι της δημιουργίας μεγάλων μονάδων για την επεξεργασία τους.

05.04.2015

Ιστορική Ευκαιρία η Διεκδίκηση των Πρώην Στρατοπέδων

Με αφορμή τη διαφαινόμενη αλλαγή πολιτικής στο ζήτημα της δημόσιας περιουσίας και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την απόδοση των χώρων των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, καθώς επίσης τις σχετικές με το θέμα ερωτήσεις βουλευτών και τις πρόσφατες θετικές τοποθετήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Ήσυχο, οφείλουμε ως δημοτική κίνηση «διάβαση πεζών», η οποία ανέδειξε την διεκδίκηση, υπεράσπιση και απόδοση στους πολίτες των εκτάσεων των πρώην στρατοπέδων να επαναφέρουμε πρωτίστως, την περίπτωση του στρατοπέδου Εμμ. Παπά, αφού αυτό κινδυνεύει άμεσα και δευτερευόντως το σύνολο των εκτάσεων των στρατοπέδων της πόλης των Σερρών.

15.03.2015

Σχετικά με τις Βιοκλιματικές Αναπλάσεις

Καθώς τα έργα των βιοκλιματικών αναβαθμίσεων - αναπλάσεων προχωρούν, ήδη αναδεικνύονται οι πρώτες αδυναμίες  στη μελέτη και την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και ειδικότερα στις θέσεις φρεατίων και σχαρών για τα όμβρια ύδατα. Και ο πιο αδαής σε τεχνικά ζητήματα, που θα πάει στις οδούς Δημογερόντων, Εφόρων και όπου αλλού προχωρούν τα έργα, θα διαπιστώσει ότι  η διαχείριση των ομβρίων θα γίνεται στο εξής μόνον με τις παλιές λιγοστές υποδομές και σε θέσεις στα παλαιά ρείθρα του οδοστρώματος  που εξυπηρετούσαν άλλες ανάγκες. 

08.02.2015

Bιοκλιματικές αναβαθμίσεις και νέες αστικές αναπλάσεις

​Με τις βιοκλιματικές αναβαθμίσεις που ξεκίνησαν και τις αστικές αναπλάσεις που ανακοινώθηκαν ότι ακολουθούν για το 2015, ανοίγει ο δρόμος για την βελτίωση της καθημερινότητας, μέσα από την αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του δημόσιου χώρου, την οποία από την πρώτη στιγμή η Διάβαση Πεζών έχει στηρίξει.

15.01.2015

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής στην έγκριση διαγωνισμού σίτισης των μαθητών του Μουσικού σχολείου

Αν και βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του έργου της σίτισης του Μουσικού σχολείου Σερρών για το έτος 2014-2015 δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Η  Διάβαση  Πεζών  με  αφορμή  την εντολή προκαταρκτικής  έρευνας...

17.12.2014

Σχετικά με τη Διαχείριση των Απορριμμάτων

Η Δημοτική Κίνηση Διάβαση Πεζών με τη σημερινή της παρέμβαση εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση στο κύτταρο του ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου με τις συνεχιζόμενες διαρροές μολυσμένων στραγγισμάτων και την απόφαση του Δ. Σ. Ηράκλειας για την αναστολή της λειτουργίας του. 

03.12.2014

Σχετικά με την κατασκευή αναμνηστικής πλάκας για τον σεΐχη Μπεντρεντίν

Με την ευκαιρία της συζήτησης στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σερρών (20/11/14) για τη γνωμοδότηση σχετικά με την κατασκευή αναμνηστικής πλάκας στο σημείο απαγχονισμού του πρώτου σοσιαλιστή σεϊχη Μπεντρεντίν, αναδείχτηκε και πάλι ένα ζήτημα αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης μας, για το οποίο έχουμε κάνει επανηλημένες τοποθετήσεις.
Σελίδα
 
1 2 3 4 5
 

Συζητήσεις

Έναρξη διαλόγου για την κατάρτιση οργανωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για τον Δήμο Σερρών

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Τετάρτη 18.12.2013 / 21:13:30 από:Βίκη Ελευθεριάδου

TAP, θέση αγωγού συμπίεσης, επιπτώσεις κλπ

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Κυριακή 15.12.2013 / 22:06:57 από:Διάβαση Πεζών

Διαχείριση των απορριμμάτων και Μονάδα Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας στο Παλαιόκαστρο

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Κυριακή 15.12.2013 / 17:47:01 από:Διάβαση Πεζών