Σελίδα
 
1 2 3 4 5
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

02.11.2014

Δελτίο τύπου που αφορά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29-10-2014

  Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Σερρών στις 29/10/2014 με τις αποφάσεις που πήρε για την αύξηση των τελών  στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Φωτισμού, ανέδειξε την κρυφή προεκλογική ατζέντα και τις προειλημμένες αποφάσεις, της κατά τα άλλα νοικοκυρεμέμης   διοίκησης

18.10.2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Με την ευκαιρία της πρότασης του ψηφίσματος της Δημοτικής Αρχής ,που
εισηγήθηκε  ο Δήμαρχος κ.Αγγελίδης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 15/10/14,για
την αξιοποίηση των ευρημάτων της αρχαιολογικής έρευνας  στον τύμβο Καστά
της Αμφίπολης και τις προτάσεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης για το ίδιο
ζήτημα, αναδείχτηκαν καταφανείς αδυναμίες στις δυνατότητες της Δημοτικής
Αρχής να διατυπώσει με επάρκεια μια ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης του
παραγόμενου  πολιτιστικού αποτελέσματος.

02.10.2014

Κάθε σταγόνα του νερού είναι πολύτιμη...Δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε, που ζούμε, τι κάνουμε, όλοι εξαρτόμαστε απ' το νερό...

Η Πρωτοβουλία Σερρών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με την προβολή του ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού ‘Σταγώνες – ένα ντοκιμαντέρ για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα’

01.10.2014

Κάλεσμα για λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η «διάβαση πεζών», αλλά και η Σερραϊκή κοινωνία (όπως αποδεικνύουν τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε από πολλούς συμπολίτες μας), διαπιστώνουν την αναγκαιότητα λειτουργίας της δομής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

24.09.2014

Επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Σερρών και συνέχιση των πεζοδρομήσεων.

Η διαφαινόμενη επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης ,ύστερα από την άτυπη επίσκεψη του συγκοινωνιολόγου κ.Νότη Παρασκεύοπουλου στην πόλη μας η συνεργασία του με τον κ. Δήμαρχο θα αποτυπώσει τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα ,προκειμένου να εφαρμοστεί η μελέτη.
Η Διάβαση Πεζών θέλει να ανοίξει ένας διάλογος για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στη νέα Πλατεία Εμπορίου στην επέκταση της πεζοδρόμησηςστην Καραμανλή έως το κτήριο της πρώην Νομαρχίας.

03.09.2014

Νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης και διαχείριση απορριμμάτων

Κατατέθηκε στη βουλή ο Ενιαίος Κώδικας Αυτοδιοίκησης που θα αντικαταστήσει  τον ισχύοντα Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Με τον τελευταίο Κώδικα (Ν.3463/2006 άρθρο 75) όσο και με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (Ν.3852/2010) θεωρούνταν αρμοδιότητα των δήμων η αποκομιδή, διαχείριση, επεξεργασία, ανακύκλωση και διάθεση των απορριμμάτων. Μάλιστα σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ παρείχε στους δήμους τη δυνατότητα κατασκευής και λειτουργίας σχετικών εγκαταστάσεων διαχείρισης.

06.08.2014

Οι ποδηλατόδρομοι της πόλης και ο αποχαρακτηρισμός τμημάτων της Εθνικής Οδού Σερρών – Δράμας εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος των Σερρών.

Νύχτα «ζοφερά και ασέληνο» έδρασε και πάλι ο Δήμαρχος κ.Αγγελίδης αφαιρώντας τα κολωνάκια που οριοθετούσαν τον ποδηλατόδρομο της οδού Εθνικής Αντίστασης, χωρίς να προηγηθεί καμία ενημέρωση.

 

15.07.2014

Λειτουργική και Αισθητική βελτίωση των Ανατ. εισόδων της πόλης - Αστικές Αναπλάσεις

Το 1ο Διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής(Ser-re(s) Modern 2014) που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Σερρών με το Δήμο Σερρών πρόσφατα , για παρεμβάσεις στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων από το Ξενία μέχρι και τα Γυμνάσια -Λύκεια της περιοχής Σιγής -Κηφισιάς ,ανέδειξαν εκ νέου την ανάγκη για σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της πόλης.

03.07.2014

Διαχείριση υπολειμμάτων συσκευασιών αγροτικών φαρμάκων

Είναι φανερό, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού με την αλήθεια της εικόνας που δεν επιδέχεται διάψευση, ότι η Δημοτική Αρχή του δήμου Σερρών αδυνατεί να συλλέξει και να διαχειριστεί τις κενές συσκευασίες αγροχημικών στα χωριά, με ένα καλοσχεδιασμένο και αποτελεσματικό τρόπο. 

21.05.2014

Δελτίο Τύπου σχετικά με τον Β' γύρο των εκλογών

Η «διάβαση πεζών» χαιρετίζει και σφίγγει το χέρι στους δημότες και στις δημότισσες που όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο αλλά και όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχαν, αγωνίστηκαν, στήριξαν και εξέφρασαν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη τους στις αρχές, στους στόχους και στο πρόγραμμα της «διάβασης πεζών».
Σελίδα
 
1 2 3 4 5
 

Συζητήσεις

Έναρξη διαλόγου για την κατάρτιση οργανωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για τον Δήμο Σερρών

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Τετάρτη 18.12.2013 / 21:13:30 από:Βίκη Ελευθεριάδου

TAP, θέση αγωγού συμπίεσης, επιπτώσεις κλπ

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Κυριακή 15.12.2013 / 22:06:57 από:Διάβαση Πεζών

Διαχείριση των απορριμμάτων και Μονάδα Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας στο Παλαιόκαστρο

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Κυριακή 15.12.2013 / 17:47:01 από:Διάβαση Πεζών