Σελίδα
 
1 2 3 4 5
 

ΘΕΣΕΙΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

03.07.2015

Διάβαση Πεζών: Τοποθέτηση στο Δ.Σ. σχετικά με το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 02.07.2015 μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η λήψη απόφασης σχετικά με το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Ακολουθούν:
  • το video της συνεδρίασης
  • το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε.
  • η καταγραφή της τοποθέτησης του Δημοτικού Συμβούλου της Διάβασης Πεζών, Δημήτρη Γιαννακίδη

21.05.2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο των Σερρών μέσα από τα μάτια ενός δημότη.

Ως μέλος της Διάβασης Πεζών παρακολουθώ, όσο γίνεται, τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όχι μόνο γιατί μας απασχολεί ως θέμα στις συνελεύσεις της δημοτικής μας κίνησης κάθε Τρίτη αλλά και γιατί με ενδιαφέρει να γνωρίζω την επικαιρότητα και ειδικότερα τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η πόλη.

Ως προς τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου παρατηρώ μια αδυναμία (ή άρνηση) ορθής διαχείρισης του χρόνου. Στη πρακτική αυτή, ίσως αυθαίρετα, διακρίνω μια γενικότερη νοοτροπία δημοσίου κατά την οποία ο χρόνος είναι σύμμαχος. Υπάρχει. Εξού και η αδυναμία διαχείρισής του..

30.04.2015

Διαπιστώσεις - Προτάσεις της Διάβασης Πεζών ενόψει του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική (Μάιος 2015)

Φέτος το Συνέδριο  θα διεξαχθεί μέσα σε ένα περιβάλλον, όπου τα σημάδια της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής τα  προηγούμενα χρόνια  στον κορμό της ελληνικής κοινωνίας και στην κοινωνική  της συνοχή είναι τραγικά εμφανή. 

06.04.2015

Ευχές Πάσχα


Ευχόμαστε ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία, ειρήνη κι αγάπη σε εσάς και τις οικογένειές σας.

03.04.2015

Ερώτηση σχετικά με τη πρόσβαση στη στέγη του Κλειστού Κολυμβητηρίου

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα, μια από τις προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις που κατέθεσε η Διάβαση Πεζών στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Τετάρτη 01.04.2015 είχε να κάνει με την ελλειπή φύλαξη της πρόσβασης στη στέγη του Κολυμβητηρίου. Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ .. 

23.12.2014

Συνέχιση του προγράμματος καταπολέμησης της φτώχειας (Κοινωνική Κουζίνα)

 Η Δημοτική Κίνηση Διάβαση Πεζών εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συνέχιση του προγράμματος κατά της φτώχειας με πόρους του Δήμου Σερρών, με την ενεργοποίηση των δράσεων δομών όπως η Κοινωνική Κουζίνα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

15.12.2014

H αναμνηστική πλάκα για το Μπεντρεντίν, ο τύμβος του Μεγαλέξανδρου(;) και τα οστά του Πλήθωνα

Τι με παρακίνησε να γράψω το κείμενο που ακολουθεί; Ένα πρώτο κίνητρο υπήρξε η καταιγίδα που ξέσπασε γύρω από την αναμνηστική πλάκα για τον Μπεντρεντίν. Ποιος ήταν αυτός ο Μπεντρεντίν επί τέλους για τον οποίο δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος; 

03.11.2014

Ο πόλεμος των σκουπιδιών

Από την πρώτη στιγμή η Διάβαση Πεζών κατήγγειλε την υιοθετούμενη πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων ως οικονομικά ασύμφορη και περιβαλλοντικά επικίνδυνη, επισημαίνοντας στη Δημοτική Αρχή του κ. Πέτρου Αγγελίδη - ο οποίος ως πρόεδρος της Εταιρείας Στερεών Αποβλήτων Ν. Σερρών (Ε.Σ.Α.Ν.Σ.) πρωτοστάτησε στην παράδοση της διαχείρισης στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας - τους κινδύνους που εγκυμονεί η απώλεια ελέγχου των απορριμμάτων από τους Δήμους.

15.05.2014

Το κατεστημένο στο δήμο Σερρών βλέπει την πόρτα της εξόδου

Το παρωχημένο και αποτυχημένο εγχώριο πελατειακό σύστημα που έφτασε το Δήμο Σερρών στις τελευταίες θέσεις των Δήμων όλης της χώρας φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο. Και η ώρα που οι Σερραίες και οι Σερραίοι θα οδηγήσουν στην αποστρατεία τον πιο αποτυχημένο Δήμαρχο της μεταπολίτευσης και θα φέρουν στο προσκήνιο νέους ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι εργάζονται με ανιδιοτέλεια και μεράκι, ότι έχουν ικανότητες και όραμα (ακόμη και στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων), φαίνεται ότι φθάνει.
Σελίδα
 
1 2 3 4 5
 

Συζητήσεις

Έναρξη διαλόγου για την κατάρτιση οργανωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για τον Δήμο Σερρών

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Τετάρτη 18.12.2013 / 21:13:30 από:Βίκη Ελευθεριάδου

TAP, θέση αγωγού συμπίεσης, επιπτώσεις κλπ

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Κυριακή 15.12.2013 / 22:06:57 από:Διάβαση Πεζών

Διαχείριση των απορριμμάτων και Μονάδα Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας στο Παλαιόκαστρο

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Κυριακή 15.12.2013 / 17:47:01 από:Διάβαση Πεζών