Σελίδα
 
1 2 3 4 5
 

ΘΕΣΕΙΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

15.05.2014

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ « ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ» ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ?

Η Διάβαση πεζών, μία  Δημοτική αυτοδιαχειριζόμενη  κίνηση με συμμετοχικό και κινηματικό χαρακτήρα, απέδειξε στην πράξη όλα τα οκτώ χρόνια της λειτουργίας της, ότι ο πολιτισμός αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στις προτεραιότητές της.
Η συνεχής διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών δράσεων στο «στέκι μας» και όχι μόνο, είναι η αδιαμφισβήτητη απόδειξη των ανησυχιών μας, των στόχων και  επιδιώξεών μας για μια πιο ουσιαστική και ελπιδοφόρα στάση ζωής.

13.05.2014

Διάβαση Πεζών: Η άλλη πρόταση

Αυτή η ευκολία με την οποία μεταπηδούν οι υποψήφιοι από τη μια παράταξη στην άλλη δείχνει ξεκάθαρα ότι μεταξύ τους δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδιασμοί τους κινούνται γύρω από ένα σύστημα εξουσίας, ένα πολιτικό πλαίσιο που ευνοεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία αντιλαμβάνονται τα δικαιώματα των πολιτών στα βασικά αγαθά όπως το νερό, τα απορρίμματα ο ορυκτός πλούτος, οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, ως μια ευκαιρία για λαφυραγώγηση. 

13.05.2014

Κέντρο ιστορίας της πόλης των Σερρών

Του Ηλία Καμαριάνη

Φορέας υπηρεσία του Δήμου,που θα υπάγεται στη βιβλιοθήκη του Δήμου στα πλαίσια της ΚΕΔΗΣ .Ένα ερευνητικό ίδρυμα με στόχο τον εντοπισμό,τη συλλογή, ταξινόμηση και διατήρηση όλων των πηγών που αναφέρονται στην ιστορία, την πολιτισμική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης των Σερρών.

10.05.2014

Και ο έρωτας; (σκέψεις για την πόλη με αφορμή μια φράση γραμμένη σε τοίχο)

Πάει, πέρασε εκείνη η εποχή που συνωστιζόμασταν όρθιοι στα σταντάκια με τη δυνατή μουσική, ο Θεός να την κάνει, πληρώναμε πανάκριβα τα ποτά μας και γυρίζαμε στα σπίτια μας άδειοι. Έτσι διασκεδάζαμε, έτσι συναντιόμασταν, έτσι ερωτευόμασταν. Και τώρα; Αρχίζουμε να αισθανόμαστε καθαρότερα την ανάγκη μας να μιλήσουμε. Να κοιταχτούμε κατάματα, να μάθουμε τι σκέφτεται ο διπλανός μας, να παρατηρήσουμε το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό στη γειτονιά μας.

09.05.2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014 - 2019 (Α' ΜΕΡΟΣ)

Η “Διάβαση Πεζών” αγωνίζεται αποφασιστικά μέσα στη συγκεκριμένη οικονομική-πολιτική συγκυρία, με τον ακραία αντικοινωνικό χαρακτήρα του Μνημονίου και την εφαρμογή του στο πεδίο της Τ.Α. μέσω του Καλλικράτη να υπερασπίσει τα δικαιώματα του πολίτη και να εφαρμόσει μια κοινωνική αντισταθμιστική πολιτική.

09.05.2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 (Β' ΜΕΡΟΣ)

Η εναπόθεση αποβλήτων και απορριμμάτων στη φύση έχει σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αντίθετα η σωστή διαχείριση τους προσφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία. Οι σημαντικότερες αρχές διαχείρισης των αποβλήτων είναι:

09.05.2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 (Γ' ΜΕΡΟΣ)

Επιδιώκουμε μια εξωστρεφή διοίκηση που λογοδοτεί καθημερινά στους πολίτες μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες αναρτώντας στοιχεία ως προς τη διάθεση των οικονομικών πόρων του Δήμου. Μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση βελτιώνουμε την ποιότητα της εξυπηρέτησης του πολίτη. Χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους Σερραίους ενισχύοντας τη διαφάνεια στη Διοίκηση με την έγκαιρη δημοσιοποίηση κι ενημέρωση των πολιτών.

09.05.2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 (Δ' ΜΕΡΟΣ)

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών είναι καινοτόμο και αναπτυξιακό έργο, τα πολλαπλά οφέλη του οποίου, από την αρχή της λειτουργίας της πίστας, συνέβαλλαν στην οικονομική αναβάθμιση του νομού με την δημιουργία ενός εξειδικευμένου καταναλωτικού κοινού και την ταυτόχρονη προσέλκυση ειδικής μορφής εσωτερικού τουρισμού.

08.05.2014

Διάβαση Πεζών: Για έναν Δήμο σύμμαχο της κοινωνίας

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας παρουσιάσω κάποιες από τις πιο σημαντικές πολιτικές αρχές και θέσεις της Δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών».

Η Διάβαση Πεζών από το 2005 έως σήμερα με συνέπεια και ειλικρίνεια αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για έναν καλύτερο Δήμο· πιο κοινωνικό, πιο δίκαιο, πιο δημοκρατικό και πιο υγιή.

06.05.2014

Ο Δήμος Σερρών και οι προοπτικές ανάπτυξης

Μπορεί ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ανεργίας στο Δήμο Σερρών; Και γενικότερα ισχύει ή όχι ο μύθος ότι ο Δήμαρχος είναι καταδικασμένος να μαζεύει τα σκουπίδια και να κλείνει λακκούβες, ήτοι να ασχολείται μόνο με τη διαχείριση της καθημερινότητας;
Σελίδα
 
1 2 3 4 5
 

Συζητήσεις

Έναρξη διαλόγου για την κατάρτιση οργανωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για τον Δήμο Σερρών

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Τετάρτη 18.12.2013 / 21:13:30 από:Βίκη Ελευθεριάδου

TAP, θέση αγωγού συμπίεσης, επιπτώσεις κλπ

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Κυριακή 15.12.2013 / 22:06:57 από:Διάβαση Πεζών

Διαχείριση των απορριμμάτων και Μονάδα Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας στο Παλαιόκαστρο

Δημιουργία θέματος από:Διάβαση Πεζών

Τελευταία δημοσίευση: Κυριακή 15.12.2013 / 17:47:01 από:Διάβαση Πεζών